Pagina's

zaterdag 10 september 2016

Dag 37, en we gaan door!


Zo blij als ik ben met alle resultaten die ik tot nu heb gehaald ( zie dag 36),
zo blij en dankbaar ben ik om gewoon verder te kunnen en mogen doen!

Hier gaan we voor dinsdag!

Ik had het idee ijsjes te maken voor deze warme dagen!
Gezonde ijsjes natuurlijk!



Aardbei yoghurt ijsjes


Wat heb je nodig?

- 200 gram volle yoghurt
- 200 gram aardbeien
- honing


Hoe ga je te werk?

Supersimpel natuurlijk!

1. klop de yoghurt wat op met een eetlepel honing

2. mix de aardbeien meet een eetlepel een beetje, maar niet helemaal door

3. haal de aardbeien nu lichtjes door de yoghurt, je hoeft het niet helemaal op te roeren

4. vul nu enkele glaasjes of ijsjesvormpjes met het mengsel en zet de stokjes erin. 
Als de stokjes in het glaasje nog omvallen kan je ze eerst een kwartiertje al laten invriezen en ze dan pas erin steken

Als je ze 's morgens klaarmaakt zijn ze 's avonds zeker klaar als de kids thuiskomen na een warme dag! 's avonds kan ook natuurlijk ;)



Ik heb wat extra yoghurt gemaakt voor een lekker ontbijtje!



Aardbeienyoghurt met vijgen en zaden
Groene thee met citroen

Doe simpelweg de yoghurt in je kommetje, was 1 of 2 vijgjes , snij ze in partjes, doe ze bij de yoghurt, zaadjes naar wens erover (chia-, hennep- en lijnzaad voor mij!)


De kindjes gaan weer met volle plezier naar school en dan op naar de markt! 
Het is er een prima dag voor!
De zon schijnt, een stralend blauwe hemel!
Wat wil een mens nog meer!

Het was pas 1uur toen ik terug thuis kwam dus op de markt wat vers (bio) fruit uit de hand gegeten.


Tijd voor de verse groentjes van de markt te gaan gebruiken!



Puntpaprika met buffelmozarella


Wat heb je nodig?
Voor 4personen:

- 2 à 3 puntpaprika's
(naargelang je honger ;) , ik had genoeg met een halve)
- 2 bollen mozarella
- ongeveer 2handjes pijnboompitten
- 20 kerstomaatjes
-sla
- radijsjes
- gele paprika
- wat basilicum om af te werken


Hoe ga je te werk?

1. was alle groenten en verwarm de oven voor op 180°C

2. halveer de puntpaprika's en doe de zaadlijsten eruit
3. wrijf ze goed in met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpier

4. snij de mozarella in schijfjes en leg ze in de gehalveerde puntpaprika's

5. halveer de tomaatjes en doe ongeveer de helft van de tomaatjes over de mozarella,
de andere helft is voor bij het slaatje

6. schuif de paprika's in de oven voor 20 minuten

7. maak ondertussen het slaatje klaar, leg de gewassen sla op het bord, snij de radijs in schijfjes en de gele paprika in blokjes, doe ze bij de sla

8. verdeel de puntpaprika's over de borden

9. bak de pijnboompitjes even aan in een klein beetje olijfolie en verdeel deze over paprika's en je sla


Je kan eventueel nog wat dressing bij je slaatje doen.

Heerlijk!


Ook een fris toetje kan niet ontbreken op zo'n stralende dag!



Mascarpone met aardbei


Wat heb je nodig?

- 250 gram mascarpone
- een half brikje soyaslagroom om op te kloppen
- aardbeien
- eventueel wat honing


Hoe ga je te werk?


1. klop de mascarpone mals

2. in en hoge maatbeker kan je gemakkelijk de slagroom opkloppen

 3. roer de stijfgeklopte slagroom (eventueel samen met een lepel honing) rustig onder mascarpone

4. neem wat glaasjes of kommetje en begin met een klein laagje van het mengsel, daarop leg je een dikke aardbei in schijfjes gesneden, daarop weer en laagje van het mengsel, weer een laagje aardbei, nog een laagje mengsel en afwerken met enkele schijfjes aardbei

Je kan trouwens zoveel laagjes maken als je zelf wil, het zal even lekker blijven ;) Dus ook een grotere kom vullen is mogelijk!


Laat het smaken!


Liefs,

Marijke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten