Pagina's

vrijdag 16 september 2016

Dag 46, de laatste dag van de septemberhittegolf!


Met het verkeerde been uit bed... 
Maar net op tijd op school, weer thuis laat ik alles vallen, Wout trekt de melkbus om, mandarijntjes vliegen in het rond, ...

Dit moeten we even aanpakken, anders komt het niet goed vandaag!

Dus nemen we de keukenwekker erbij!

Zo gaat het wel lukken!

Ik geef mezelf 10minuten om de tafel van vanmorgen op te ruimen en het aanrecht proper te vegen.

Goed, net op tijd alles aar als de kookwekker stuurd rinkelt dat de tijd voorbij is!

Dan even drinken nemen en naar buiten, met dit mooie weer moeten we toch echt nog even profiteren!

Dus zet ik de wekker voor een uur om buiten wat te doen en om samen met Wout te spelen!

We gaan samen de komkommers en tomaten wat fatsoeneren,want dat stukje is ondertussen een klein oerwoudje geworden 😁 
Wout vond het ondertussen leuk om zijn vinger in een slak te duwen... 🙈 Vreselijk!!!
Nooit geweten dat een slak kon schreeuwen 🙈 Ik strooi geen korrels omdat ik het niet over mijn hart krijg slakken te doden, gaat meneertje er zijn vinger eens induwen... En hij deinst er niet eens voor terug! Neenee, hij bleef er maar in peuteren! Vies mannetje...

Een uur later dreigde het wekkertje weer dat ik moest stoppen, helemaal klaar voor een douche! Zo warm!
De rest mag blijven liggen, allang blij dat ik deze 2taakjes toch tot een iets of wat goed einde gebracht heb! 

Dankbaar dat dit toch al gelukt is vandaag!

Maar laat me beginnen.bij het begin, het ontbijt 😉 
Let op, dit maak je de avond voordien klaar!




 Chiapudding, chia en overnight oats pudding met fruit en granola

Wat heb je nodig voor 4personen?

Vooe de chiapudding

- 500 ml kokosmelk
- 4eetlepels chiazaad


Voor de chia en overnight oats

- 250 ml amandelmelk 
- 4 eetlepels havermout
- 2 eetlepels chiazaad
- eventueel 2 eetlepels açaibessenpoeder

Granola

Recept, zie maandag dag 43

Fruit naar keuze en eventueel kokosvlokken


Hoe ga je te werk?

Voor de chiapudding

1. meng de kokosmelk en de zaden in een kom en laat een 2 uurtjes weken tot je een pudding krijgt. Chiazaden worden papperig als je ze laat weken

Voor de chia en overnight oats pudding


1. meng de amandelmelk, açaipoeder, havermout en chiazaden in een kommetje, meng het een beetje en laat ongeveer 2uurtjes weken

 Doe enkele lepels van elke puddingin een bord, voeg er fruit aan toe, ganola, cacaonibs, wat je maar wil!

Laat het een nachtje in de koelkast staan en je haalt he ontbijt 's ochtend gewoon eruit!



Voor de lunch had ik zo zin in een wrap!

Volkoren wrap met avocado, hummus en groenten

Wat heb je nodig?

- volkoren wraps
-avocado (denk eraan, die met paarsige schil die wat malser zijn zijn rijp! Harde avocado is niet rijp!)
- hummus (ik gebruikte tomatenhummus)
- komkommer
- tomaat
- spinazie
- wortel

Hoe ga je te werk?

1. halveer een avocado, en zoals je boter uit een vliitje neemt neem je nu avocado uit de schil,smeer de wrap hier mee in,het mag wat dikker liggen

2. ook de hummus smeer je op de wrap

3. beleg met spinazie en de gewassen en gesneden blokjes groenten

4. rol goed strak toe en snij in stukjes

Klaar!

Simpel toch!

En erg lekker!

Namiddag sliep Wout en ging ik aan de slag!

Nice cream met blueberries en watermeloen fruitsalade!😍🍃🌸🍌🍠🍧



Nice cream met blauwe bessen, superfoods, kokoksschilfers en lavendel

Doe 4 bevroren in schijfjes gesneden banaan in de kom van de keukenmachine. Hier voeg je ongeveer 100à150gram bessen aantoe (als ze bevroren zijn gaat het ijs langer 'ijs') blijven. Voeg hier 200ml amandelmelk, een eetlepel bijenpollen, een eetlepel hennepzaad,een eetlepel chiazaad en een eetlepel açaibessenpoeder aan toe. Als extra lekkere en kalmerende toets enkele lavendelbloemetjes.

Zet de keukenmachine aan, duw af en toe alles naar beneden, en proef...

Zo een zaligheid heb je nooit gegeten!

Je kan het ook weer terug invriezen maar dan blijft het niet zo lekker.

Direct opeten dus!!!! 😁 


Ook deze mooie fruitschaal maakte ik voor als de jongens van school thuis kwamen!



Watermeloen fruitsalade


Snij de watermeloen horizontaal door twee.
Snij het vruchtvlees in blokjes zodat je de meloen goed kan uithollen met je.mes of een lepel. 
Snij de meloen in kleine blokjes en vul de meloen al voor een gedeelte. 
Dan.maak je een fruitsalade van de rest van de meloen samen met appel (de vlindertjes zijn gemaakt met vormpjes), banaan(waar je hartjes uit kan snijden), gehalveerde mandarijntjes, gehalveerde druifjes en granaatappelpitten!

Zalig lekker!

Voor vanavond:


Bloemkoolcouscous


Wat heb je nodig?

- 1bloemkool
- 1 grote wortel
- een halve kleine pompoen
- 2 lente uitjes
- bladpeterselie
- walnootolie
- fleur de sel

Eventueel serveren met een stukje vlees. Ik serveerde het aan de mannen des huizes met chipolata.


Hoe maak je het klaar?

1. Snij de bloemkool is kleinere stukken en was deze goed

2. doe ze in een blender (ik deed 3 stukken per keer) en hak de stukken tot fijne korrels (niet te lang, anders wordt het puree 😉)
Bewaar even in een kom

3. was de pompoen en snij ze door in de helft, haal de pitten eruit en snij de pompoen (met schil) in stukken, ook de wortel was je, schil je en snij ze in schijfjes of stukken

4. stoof of kook de groenten beetgaar

5. neem nu een hapjespan en doe er een scheutje olijfolie in, bak er nu de bloemkool lichtjes in aan

6. dan voegje de groentjes en jonge ajuin aan toe en dit roer je even mee om, kruiden met peper en zout

7. serveer op een bord met platte peterselie, een klein scheutje walnootolie en wat fleur de sel


Alles was op!
Echt heel lekker!!!


Een dag waarin alle emoties aan bod kwamen, maar we hebben er toch van genoten!!!😘




Liefs!


Marijke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten