Pagina's

dinsdag 16 augustus 2016

Dag 14, eindelijk nog eens een zomerdagje! Daar keken we wel naar uit!


Schitterende dag vandaag! 
Maar er zit precies een griepje aan te komen...
Hopelijk gaat het gezonde voedsel zijn werk doen en gaat het griepje zijn slag niet slaan!

In ieder geval sta ik er weer vandaag, en gaan we lustig verder! Maar toch ietsje rustig aan doen...

Gelukkig heb ik het ontbijt gisterenavond al klaar gemaakt!



Chiazaadjes pudding met framboos/ banaan

Makkelijk en lekker!

Wat heb je nodig?
Voor 5 porties:

- 250 ml kokosmelk
- 400 ml Griekse yoghurt
- 3 eetlepels chiazaadjes
- 3 eetlepels honing

Voor de topping

- 150 gram frambozen
- 1 lepel honing
- 1 banaan


Hoe ga je te werk?

1. meng alle ingrediënten goed samen

2. doe ze in een kommetje of glaasje 

3. mix de frambozen met de lepel honing

4. zet de potjes of glaasjes in de koelkast.

's Morgens uit de koelkast halen, topping erop en smullen maar!




Boekweitpannenkoekjes

Het is zondag voor iets! Dus een lekkere traktatie kan niet ontbreken vandaag!

Lekkere gezonde boekweitpannenkoekjes! Ze jagen je bloedsuikerspiegel niet snel omhoog doordat ze trage suikers bevatten, gewone pannenkoeken zitten vol snelle suikers!
Ze zijn ook glutenvrij!

Maar ook rijk aan Vitamine B, vezels, ijzer, fosfor, mangaan, magnesium en flavonoïden, samen met Vitamine C is dit een sterke anti- oxidant!

Wat heb je nodig?

- 250 gram boekweitmeel
- 400 ml amandelmelk, speltmelk of havermelk
- 3 eieren
- een mespuntje zout
- een theelepeltje voedings natrium bicarbonaat
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- eventueel een banaan, ik gebruik dit niet elke keer
- een snuifje kaneel


Hoe ga je te werk?

1. doe het meel in een grote mengkom

2 voeg de helft van de elk toe en mix het geheel

3. voeg de eieren, de yoghurt, het zout, het natrium bicarbonaat en de kaneel toe

4. mix opnieuw en voeg rustig de rest van de melk toe

5. bak kleine pannenkoekjes in wat kokos olie

Tip, je kan een ringvorm gebruiken voor een mooiere vorm

Nog een tip: je kan de pannenkoekjes goed warm houden door ze vanaf pannenkoek 1 onder aluminiumfolie op een bord te leggen.

En de laatste: dien op met een klein scheutje ahornsiroop met wat vers fruit ( aardbei, blauwe bes, framboos,...)
Overheerlijk!!!



Dit gerecycleerde aluminiumfolie haal ik bij de biowinkel!




Gebakken sla met rauwe ham en knoflookchips


Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:

- een ijsbergsla
- 8 schijfjes pancetta of andere rauwe ham
- 4 knoflooktenen


Hoe ga je te werk?

1. leg de sneetjes ham op een bakplaat en zet 7 minuutjes in de oven op 18 graden

2. snij de knoflookteentjes in schijfjes en bak ze enkele minuutjes in voldoende kokosvet

3. was de sla goed, snij hem in reepjes van 1 cm, en bak de sla ongeveer 2 minuten in dezelfde pan met het kokosvet van de knoflookchips, kruid met peper en zout

4. schik de sla over het bord, de ham sneetjes mag je erop dresseren, afwerken met de knoflookchips, wat peper en fleur de sel


Het smaakte wel op een warme dag, maar ik heb al lekkerdere gerechtjes gegeten.
De kids hadden hun bord bijna helemaal leeg!

Nog eventjes naar de speeltuin met de kids, waar ze goed vuil worden omdat ze liever met de zandberg spelen dan et de speeltuigen ;) en dan nog snel douchen voor we ze in bed leggen.

Slaap wel!!!

Liefs

Marijke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten