Pagina's

vrijdag 19 augustus 2016

Dag 18 : the afterparty!


Met net iets te weinig slaap probeer ik mijn ogen open te krijgen 😊
Een vermoeiende maar leuke dag!

Iedereen heeft goed gegeten en de kinderen fijn gespeeld... 
Behalve de frietjes is er niks misgelopen, alles ging prima! 

De verse frieten kwamen nogal vet uit de  friteuse, ergens een fout gemaakt in het vakproces, dus werd het de oven...
Één oven is nogal klein voor 15personen vann frieten te  voorzien, dus mochten we die van onze Lieve buurvrouw ook gebruiken!

En dan duurt het natuurlijk langer... en wacht je bezoek op frieten voor bij de  mosseltjes 😁

Maar al bij al is het goed meegevallen en hebben we toch buiten kunnen genieten tot het donker werd!


Wel een kleine nummer vandaag.
Sta je op met het idee de vijgen en de bessencake als ontbijt te nemen, heeft manlief het weggegooid...

Niet zo leuk, zo'n verspilling.

Hij heeft nog wat te leren 😉
Wat je niet zelf doet...

Dus maar weer bakken, want de ijskast is bijna leeg 😊

Ik heb nog in de kast:

-
- amandelmeel
- havermout
- havermeel

En in de ijskast:

- eitjes
- perzikken en wat aardbeien
- Griekse yoghurt


Muffin met perzik en aardbei

Hoe ga je te werk?

1. Doe 50 gram havermout, 50 gram havermeel, 50 gram amandelmeel en 150 gram Griekse yoghurt,2 eitjes, 3eetlepels honing, een theelepel kaneel, een snufje zout en een snuf natriumbicarbonaat in een mengkom en meng het goed door mekaar tot je een beslag hebt

2. was en schil het fruit, snij het in stukjes en doe hè voorzichtig onder het beslag

3. vet de muffinvormen goed in en vul de vormpjes met het beslag
4. zet ongeveer een half uur in de oven, laat even rusten voor je de muffins uit de  vormen haalt

(Voor 5 cakejes heb ik dubbele hoeveelheden gebruikt)

Heel lekker als je ze  lauw eet!



Deze vlinder houdt me al 2dagen gezelschap! 😇

Prachtig beestje! Hij drinkt nectar uit de bloemetjes door het blauwe gekrulde mondje als een tong van een kameleon in het bloemetje te steken en te drinken!

Zo mooi om te zien!



Sesamcrackers met hummus met wortel, ras El hanout en kurkuma en een komkommerglaasje met gazpacho.

De hummus kann je zelf maken maar ook kan en klaar kopen in de koelkast bij de supermarkt.

Het recept van het komkommerglaasje vind je bij dag 17, mijn verjaardag 😊

Als avondeten aten we de rest van de kip met mosterd en spek en de groenten met bonensaus.

Recept vind je op dag 17!


                     

Meditatie onder een perfect full Moon!

Helemaal tot rust komen met meditatie onder de volle maan bij een zalig vuur!
Dankzij Marianne, Dirk en Viola 💖


Geen opmerkingen:

Een reactie posten