Pagina's

dinsdag 30 augustus 2016

Dag 29, zondag rustdag,maandag gaan met die banaan dag!


Wat een heerlijke dag vandaag!

We blijven helemaal eerlijk, het was echt een rotweek!
Ik heb me helemaal laten gaan, niet qua eten, ja toch ook wel een beetje, maar vooral qua emoties! 
Ik ging zo goed bergop, het ging zo goed, en even werd ik weer met beide voeten op de grond gezet.

Want ook dat is nodig om je goed te blijven voelen.

Yin en yang, je hele leven in balans.

Want laat ons eerlijk zijn, als er geen regen zou zijn, zou de aarde helemaal opgedroogd zijn, zouden we nooit een regenboog zien, als er geen jaloezie bestond zouden we nooit streven naar beter, als er geen boosheid bestond zouden we niet weten wat blij zijn is, als we geen tegenslagen kennen zouden we nooit de vreugde en blijdschap mogen kennen wat we krijgen van dankbaar zijn voor alle moois om ons heen, ...


Het enige wat je kan doen is je niet verzetten, laat het je overkomen, en wees gewoon elke dag dankbaar voor wat je hebt, al het moois wat je ziet, alle liefde die je krijgt,...
Ook al zie je het even allemaal niet meer zitten, ook dit hoort bij het proces van groei, van zelfontwikkeling!

Zoals een oud gezegde ons vertelt: 
in het leven draait het niet om de problemen die op je pad komen, wel om hoe je met die problemen omgaat en hoe je ze aanpakt!

In mijn geval was het dit keer gewoon er even aan toe geven.

En nu ben ik eens zo gelukkig dat het weer een geweldige dag was waar ik erg dankbaar voor mag zijn!


Zaterdag heeft het erg gestormt. Urenlange bliksem, onweer, hagel, hevige wind, ...
Het heeft een erge impact op mijn lichaam gehad.

Bij het opstaan neem ik dus een lekkere kop hete kamillethee, lekkere gedroogde knopjes, kokend water erover, even laten trekken, in een kopje, wat honing erbij...

Hmm!!! 

Zo dankbaar dat ik de natuur mag gebruiken om mijn ontstekingen tegen te gaan!






Ook het ontbijt is ontstekingswerend!



Havermout met blauwe bessen

Maak de havermout door 200 ml plantaardige melk in een pan te doen en er 4 dikke lepels havermout aan toe te voegen.
Laat inkoken en schep het in een kommetje.
Was de bessen goed en voeg ze erbij, strooi er wat zaden en bijenpollen over en je hebt een ontstekingsremmend ontbijtje!

Havermout bevat nl veel anti-oxidatieve stoffen!Er zitten avenathramiden in die ontstekingsremmend werken en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.
Blauwe bessen zijn ontstekingsremmend, pijnstillend, verminderen zwellingen en bloedingen.
Gebruik geen koemelk bij de havermout want dan gaan de werkende stoffen verloren.
Ook de zaden zitten bomvol ontstekingsremmende stoffen als omega 3! 

Een beter ontbijt kan je dus niet nemen wat betreft ontstekingen!


Voor de middag een heerlijke frisse salade!



Ook de zoon was er blij mee, hij heeft de helft van mijn bord leeggeten :D
Het manneke heeft alleen niet altijd door dat zijn mondje al vol genoeg zit :D




Mangosalade met garnaaltjes

Wat zit erin?

- salade
- veldsla
- rucola
- spinazie
- mango in blokjes
- tomatenvinaigrette
- preischeuten
- garnaaltjes

Superlekkere combi!



Namiddag weer een lieve vriendin op bezoek met haar kindjes!
Samen tetteren, knutselen met de kindjes en koken met de kindjes, fijn ontspannen en lachen, een betere, gezelligere namiddag kan je je niet wensen!

Ziehier de kids hun creatie!
Zoals gezegd, een keer de chocoladecake zonder peer.
Maar om eerlijk te zijn, de smaak van de peer drong goed in de cake en maakte ze zoetsappiger.
Ik moet enkel iets vinden op het te sappige effect van de geschilde peren. 
De perfecte cake, we zijn er nog niet, maar ze is wel lekker!


Chocoladecake


Wat heb je nodig?

- 150 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 4 eetlepels cacaopoeder
- een snufje natriumbicarbonaat of bakpoeder
- 4 eetlepels agavesiroop of ahornsiroop
- 150 gram gesmolten grasboter
- snufje zout

Hoe ga je te werk?

1. verwarm de oven op 180 graden

2. meng het amandelmeel, de cacao, de bakpoeder of het natriumbicarbonaat en het zout in een grote mengkom

3. met een garde klop je er 1 voor 1 de eitjes door

4. laat de roomboter smelten en spatel ze eronder

5. voeg de ahornsiroop toe

6. vet de vorm in met wat kokosolie, doe er het deeg in en schuif in de oven voor ongeveer 30 à 40 minuten (afhankelijk van de grootte van de vorm), dit weet je door na 30 minuutjes even met een satéprikker te prikken en te kijken of het deeg niet aan de prikker blijft plakken.

Als hij klaar is laat je hem even afkoelen en draai je de cake om.

Een perfect tussendoortje voor de kids, ook voor mee naar school te geven in plaats van de klassieke koek! Een quasi gezond tussendoortje!



In de avond een heerlijk vismenuutje wat ik eens gezien heb bij de Garde van Gert. 
Ja, Gert van samson, op njam :) 

Ik blijf er naar opkijken, naar die man, aantrekkelijke man toch :) 
Ik was 7 toen Samson en Gert hun eerste programma maakten.
Gert was toen dus 22. Toen was het een gewone kerel, die als je nu terug kijkt naar samson meer boos , of eerder gefrustreerd, dan lief was :) 
Maar nu dus een grote, knappe man met af en toe veel te droge humor :D

Enfin, dit gerechtje komt dus uit zijn programma, simpel en superlekker... Ik heb 2 borden leeg :D 




Kabeljauw in visfumet met tomaat en peterselie


Wat heb je nodig?

- kabeljauw, 1 groot stuk of  2 kleintjes per persoon, voor de kindje is 1 stukje genoeg
- visfumet (bouillon)
- 2 à 3 tomaten per persoon
- een bosje bladpeterselie
- 1 lange sjalot of 2 kleinere

Yep, that's it!


Hoe ga je te werk?

1. snij de sjalotjes fijn

2. stoof ze in wat grasboter of olijfolie in een grote hapjespan

3. doe er ongeveer 300 ml visbouillon bij (visbouillonblokje of pasta naargelang de hoeveelheid water, ik gebruik pasta dus voor mij 3 koffielepeltjes voor 300 ml), het hangt wat af van de grootte van jouw pan, de vis die erin kom mag niet onderstaan, ze mag er een beetje in liggen sudderen, eventueel kan je er een klein scheutje witte wijn bij doen

4. leg de vis in de bouillon en zet het deksel erop, af en toe even wat bouillon omscheppen, laat  pruttelen tot de vis gaar is en de saus wat ingekookt

5. ondertussen ontvel je de tomaten door ze in kokend water te leggen, ze mogen niet garen dus hou een bakje koud water klaar om ze direct na het afgieten in te leggen, haal de pitjes en het vocht eruit en snij ze dan in kleine stukken

6. snij de peterselie fijn

7. doe wat olijfolie in een diepe pan, verwarm er de tomaatjes er even in en kruid met peper en zout, lek ze uit in een vergiet en voeg er de peterselie aan toe

Dien de vis op met wat saus en de tomaatjes best op de vis, zodat de frisse smaak ervan wat in de vis kan trekken!

Echt heel erg lekker!

Smakelijk!

Liefs,

Marijke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten