Pagina's

zondag 21 augustus 2016

Dag 20! zalig ontbijt met banaan en room en heerlijke kokospralines!


Mijn lieve Timo is weer thuis!
Het huis is alweer een pak gezelliger!

Voor even toch 😁 

Ja, ook mijn kinderen hebben kuren 😁

De oudste begint last te krijgen van puberhormoontjes, de middelste was een huilbaby, hij is nog steeds enorm gevoelig! Een echte Hartendief, maar als hij gaat huilen, hou je schrap, want je mag een half uur de grootste tranenvloed gaan wegvegen en het grootste verdriet wegknuffelen... het zijn ook zo'n kleine wezentjes in zo'n grote wereld...
Aan ons om hen een veilige thuis te schenken!
En de kleinste, tja, die zit in zijn 'ik wil alles kunnen en doen maar kan nog niet veel' periode...

Tiener, kleuter, peuter, ...
Ik heb vanalles wat in huis  😉


Nu eerst ontbijt!


Banaan met room

Dit heb ik al eens eerder gemaakt.
Dit keer met zaden, pitten en kokosschilfers erbij!

Superlekker!!!

Snij een rijpe banaan in 2, bak de banaan in kokosolie aan beide kanten ongeveer een minuut.
Voeg de room toe, laat heel eventjes  pruttelen en schik de bananen op een bord.
Strooi er wat pitten, zaden en kokosschilfers over!

Zalig vullend!





En alweer een zaterdaglevering! Wat hou ik van de Post nl. dude!

Deze keer een hoop gezonde dingen van bij https://www.pit-pit.com/ !

Amandelmeel, havermeel, bloemenhoning, maanzaad en kokosbloesemsuiker!

We kunnen weer vanalles lekkers klaarmaken deze week!


Deze middag winkelen, dat is nu wel echt hoognodig! Bij het feest je woensdag had ik de hele koelkast nodig, dus die is nu wel zo goed als leeg!

Namiddag bad ik mijn lieve vriendin over de vloer!
Wat kan dat toch deugd doen! 
Samen wat lachen en wat klagen, alles wat een mens nodig heeft om weer wat relativeringsvermogen op te bouwen!
Wat hou ik van mijn vriendinnen!
Zo dankbaar dat ze in mijn leven zijn!

We hebben samen ook nog wat verjaardagshapjes opgepeuzeld, door het winkelen jammer genoeg geen tijd om wat vers in mekaar te steken, prioriteiten stellen is de boodschap 😉. 
Weggooien is ook niet nodig, dus we hebben ons best gedaan en weer een steentje aan het milieu bij gebracht 😉




Groene salade met garnalen

Wat heb je nodig?

- sla
- spinazie
- veldsla
- rucola
- tomaatjes
- rode spitskool voor de crunch
- komkommer
- garnaaltjes
- bieslook

afwerken met wat (zelfgemaakte) mayonaise


In de avond snel een salade in mekaar steken zodat we nog even naar de speeltuin kunnen!
Kindjes wassen en bedje in!

En heerlijk op het gemakje buiten in de zetel ( ja, onze oude zetel hebben we buiten op het afgedekt terras gezet, heerlijk op zomeravonden met een dekentje de zetel in!), in de nog zo goed als volle maan, laptop erbij en wat aan de blog werken! 

Eerst nog een heerlijk hapje in mekaar steken!



Kokospralines

Wat heb je nodig?

- 50 gram kokosschilfers
- 50 gram amandelmeel
- 30 ml kokosmelk
- cacaonibs
- 100 gram pure chocolade (70%)


Hoe maak je dit klaar?

1. doe de kokosschilfers, het amandelmeel en de kokosmelk en een handvol cacaonibs in een mengkom en roer goed door mekaar

2. neem kleine muffinvormpjes en vul ongeveer de helft met dit mengsel, je kan ook kleine bolletje rollen door een kleine hoeveelheid wat te pletten in je (goed gewassen) handen en er een bolletje van te kneden

3. steek de vormpjes op een bakplaat een half uurtje in de diepvries

4. na 30 minuten mag je de chocolade au bain-marie verwarmen

5. als de chocolade gesmolten is haal je de bakplaat uit de diepvries en leg je een dun laagje over elk muffinvormpje of balletje (die in een muffinvormpje steken)

6. zet ze terug 10 minuten in de koelkast

7. nu kan je ze eruit halen als je ze direct wil serveren door ze uit het vormpje te halen, de laag chocolade is de bodem. 
Je kan ze eventueel nog versieren met nog een streepje chocolade, als je dit wil doen doe dan de au bain-marie pot nog niet weg

8. wil je ze nog niet direct serveren kan je ze in een doosje steken en later de hoeveelheid die je nodig hebt eruit halen, of je kan ze al apart in doosjes steken.

Je kan eventueel serveren met wat gehakte nootjes!

Heb je last van onderstaande kwalen, gebruik dan gewone chocolade die je gewend bent.



Wat zijn cacaonibs?

Cacaonibs zijn kleine stukjes van de cacaoboon in zijn puurste vorm. 
Er is nog geen melk of dergelijke aan toegevoegd, dus van chocolade kan je nog niet spreken, enkel pure cacao.

Cacaonibs kan je gebruiken in gebakjes, smoothies, yoghurt, bij fruit, ... overal waar je chocolade bij eet en meer...!

Cacaonibs bevatten veel vitaminen, mineralen, vezels en essentiële vetzuren, magnesium, ijzer, antioxidanten, chroom (stilt de zoete honger), anandamine ( goed voor depressie, pijn, een slecht geheugen, ...) theobromine ( stimuleert het centrale zenuwstelsel, de waterhuishouding, de hartspieren en de gladde spierweefsels), mangaan, zink (goed voor de huid), koper, vitamine C, tryptofaan (nodig voor de opbouw van de spiermassa die verantwoordelijk is voor het gelukshormoon, ja, het lichaam steekt wonderbaarlijk maar ingewikkeld in mekaar ;) ), serotonine (maakt je blij), fenylethylamine ( eenzelfde stofje als het stofje dat mensen aanmaken die verliefd zijn! ) en weinig cafeïne,

Ook wel omega 6, dus ga er toch maar geen kilo's van eten ;)

Eet met mate, want net zoals van chocolade kan je er ook wat maagpijn van krijgen,.
Door de cafeïne, theobromine,... kan je het best niet nemen als je zwanger bent of nog vaak borstvoeding geeft, het heeft immers een stimulerend effect.

Ook als je een chirurgische ingreep op de planning hebt kan je best 2 weken op voorhand geen nibs meer eten aangezien ze de bloedsuikerspiegel tijdens of na de ingreep kunnen beïnvloeden.

Ook een arts raadplegen voor je de nibs gaat gebruiken als je hartritmestoornis hebt, prikkelbare darmsyndroom, migraine, reflux of diabetes.





Geniet met mate!

Liefs,

Marijke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten