Pagina's

donderdag 4 augustus 2016

Dag 3! Het gaat echt heel goed!



Had ik al verteld hoe ik mijn dag graag start?
Met een heerlijke kop 'citroenthee', oftewel, warm water met verse citroen, in een veel leuker jasje!



Zomers fruitontbijt

Vandaag zijn we gestart met dit heerlijk zomers fruitontbijt!
Heel simpel en zo lekker!

- je neemt wat zomerfruit (aardbeien, bramen, frambozen, blauwe bessen, wat je in huis hebt)


- ik deed er ook een banaan bij, doet het gerechtje ietwat meer vullen

- je wast het goed en haalt de steeltjes eraf

- meng alles in een kom

- schep uit in kleinere kommetjes

- doe er wat kokosmelk bij (er is veel verschil in kokosmelk, ik wijd hier binnenkort een stukje aan)

- strooi er wat zaden over (chia-, hennep- en lijnzaad, ook hier zal ik binnenkort een stukje aan wijden!)

En smullen maar





Hier vonden ze het alvast weer heerlijk! :D



Kruidenomelet met gandaham

Deze leuke pinguïn omeletjes waren een lekker vullende lunch!
Ze zijn zo simpel om te maken en je kan ze meenemen voor onderweg, op het werk of in de boterhammendoos.

Supermakkelijk EN lekker EN gezond!
Meer moet dat niet zijn!

- kluts 2 eitjes per persoon

- doe er een klein beetje (soya-)room bij om er een zacht geheel van te maken

- meng wat gesnipperde kruiden (liefst vers, maar van het potje mag ook wel) (blad-)peterselie, bieslook en eventueel wat jonge ui onder de geklutste eitjes, kruiden met peper en zout

- je doet wat olijfolie in een middelmatige pan, geen kleintje maar ook geen hele grote,
zet op een niet te heet vuurtje en giet wat het eimengsel erin zodat je een dun omeletje krijgt

- laat de omelet op een middelmatig vuurtje bakken tot hij helemaal gaar is

- haal de omelet uit de pan door hem met behulp van een spade uit de pan te laten glijden

- rol de  omelet op

-leg 2plakjes gandaham of lichtjes gebakken hesp onder mekaar en rol de omelet er in op

- servetje er rond en klaar!





Water drinken is erg belangrijk!

Maar het gaat niet altijd en overal even goed...

Met deze bekers bijvoorbeeld drinken de kids en ikzelf veel sneller de hoeveelheid wat ons lichaam nodig heeft, doordat we ze overal mee naartoe kunnen nemen eens ze gevuld zijn. Van de keuken naar de eetkamer naar de zetel,... morsen zal niet snel gebeuren!

Ik neem hem zelfs mee in de auto!

Maar ook door de dikke rietjes ga je sneller en meer water drinken.
2 Liter per dag mag je toch wel drinken.




Appeltaartjes

Deze taartjes maakten we als 4-uurtje.
Delicieux!!!
En weer supersimpel!

- verwarm de oven op 180°C

- neem voor 4 taartjes 1 pakje bladerdeeg

- snij 4 rechthoeken uit de taartjes

- schil 2appels, doe de partjes eruit en snij ze in partjes

- verdeel de partjes mooi over de taartjes

- plooi de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen

- neem een pan en laat er een klontje boter in smelten (het vuur niet te  heet)

- doe er wat suiker in en roer goed om (ik gebruik kokosbloesemsuiker )

- doe er een grote handvol geschaafde amandelen in en roer weer goed om

- nu mag je de amandelen verdelen over de taartjes

-schuif de bakplaat 10 minuten in de oven of tot de amandelen en het taartje goudbruin gebakken zijn

Laat je betoveren door dit heerlijke taartje!




Quinoa met champignons en broccoli

Dit smakelijk bordje is ook weer lekker simpel!


Voor 4 personen:

- neem ongeveer 250 à 300 gram quinoa, spoel deze goed onder de kraan en kook ze zoals vermeld op de verpakking

- neem 1 broccoli, haal de roosjes apart eraf en stoof deze in een pan met olijfolie, af en toe blussen met wat water (je mag ze ook beetgaar koken in wat water, maar dan kan je ze achteraf best nog even roerbakken in wat olijfolie)kruiden met peper&zout

-snij een handvol basilicum fijn

- maak 250 gram champignons schoon en snij ze in 2of  in 4 (niet te groot)

- bak ze in goed wat olijfolie op een niet te hoog vuur

- als de champignons bijna gaar zijn mag je een handvol hazelnoten toevoegen, even mee aanbakken met de champignons en kruiden met peper&zout

- als de quinoa gaar is en er blibft geen water over in de pan mag je er olijfolie bij doen en de quinoa even roerbakken terwijl je de basilicum eraan toe voegt, kruiden met peper&zout

Als alles klaar is leg je eerst wat van de quinoa met een lepel op je bord.
Dan neem je een schep van de champignonmengeling en leg je dit met een lepel half over de quinoa, half erlangs, zodat de quinoa wat vocht van de champignons kan opnemen.
Dan leg je enkele broccoliroosjes erbij en klaar!

Laat het smaken!


Om 21u begon ik zin te krijgen in iets lekkers. Er was een fijne dansfilm op  (I LOVE dansfilms!)

Mijn grote beker water erbij en er ontbrak wat lekkers.
Een lekker stukje zwarte chocola van 70% cacao met stukjes appelsien erin...
Zalig!

Geniet ook van jullie avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten