Pagina's

zaterdag 27 augustus 2016

Dag 23, de zomer gaat beginnen!


Vandaag de eerste van hopelijk veel zonnige dagen!

Wat een verschil in mood als je opstaat!
Heerlijke zon, warmte buiten, zalig buiten ontbijten tussen de fluitende vogeltjes en de citroenvlinder. 
Zoveel citroenvlinders!
Het is me nooit eerder opgevallen dat er hier zoveel rondfladderen! Zo mooi!


Grabbelpas (Speelpleinwerking) heeft vandaag op de kalender geprikt om het seizoen af te sluiten met waterspelen, ze konden geen betere dag uitgekozen hebben!

Timo en Vince gaann de eerste keer meedoen. Zij zijn de jongens die graag thuisblijven, bij mama, wat knutselen, samen spelen en ravotten, lekker chillen met de billen,... 

Maar ze wouden graag gaan, dus bracht ik ze met plezier!

Ondertussen ging ik op playdate met Woutje bij een vriendin en haar kindje! De mama's wat babbelen, de  kindjes samen banaantjes eten, spelen, knuffelen en samen rondkruipen! Zo lief om te zien!

En dan broers weer halen!

Wat deed mijn mama hart pijn...

De middelste had geweend, hij wou graag terug naar mama, en de oudste, die was nog komen kijken of ik er nog was, maar ik was  al weg, die  wou ook liever mee terug naar huis...keizielig!

Echt jongens, mamajongens 😁 ik klaag er niet om 😁

Vandaag een lekker ontbijt!

Havermout ontbijtcake!


Havermout ontbijtcake met appel en kaneel


Wat heb je nodig?

- 4 eetlepels havermout
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 eetlepel kaneel (2 als je van een sterkere smaak houdt)
- 1/2de theelepel keltisch of himalayazout
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels kokosschilfertjes
- 1 geraspte appel
- 1 rijpe banaan
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille extract of een half zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel ahorn- of agavesiroop



Hoe ga je te werk?

1. verwarm de oven voor op 180graden

2. doe alle droge ingrediënten in een grotere mengkom

3. mix de eieren, banaan, vanille extract en ahornsiroop in een keukenmachine of in een 
 de kom met de staafmixer

4. schep dit mengsel door de droge ingrediënten in de grote mengkom

5. schep er de geraspte appel doorheen 

6. vet een ovenschaal of cakevorm in, de het mengsel erin en schuif de schaal in de oven voor ongeveer een half uur

7. kijk met een prikker of cake goed gaar is (als hij nog te nat is mag hij nog even blijven staan), haal hem uit de oven, laat even rusten in de vorm, haal hem eruit door hem bijvoorbeeld met een bord erop ondersteboven te draaien.

En nu uitkijken dat je 'm niet helemaal ineens opeet! :D
Geef de kinderen en manlief (of vrouwlief ;) ) ook een stukje mee naar school of naar het werk!
De kids hadden met 3 kleine blokjes al genoeg, ze vult dus goed ;)





Eitje met spinazie en kerstomaatjes


Heel simpel en altijd lekker, een eitje!

Kluts 2 eitjes in een pan met wat olijfolie op een niet te hoog vuur, doe er wat gehalveerde tomaatjes en enkele blaadjes spinazie bij of ontdooi 2 kleine blokjes diepvriesspinazie( voor je de eieren in de pan doet). peper en zout, klaar!


Zalig buiten eten vandaag!
Ik kan daar zo van genieten!
Als ik een wens mag den wens ik een veranda... Een hele grote!
De muur van mijn keuken eruit, veranda eraan ben daar een schuifdeur in en een dak wat je kan openschuiven...
Droom, droom, droom, ...
Binnenkort! Het zal er komen!


Voor vandaag houden we het op een slaatje eten, buiten, op de oprit (binnenkort eindelijk een terras! Nog even geduld!)


Groen slaatje met tonijn in rode pesto en halfgedroogde tomaatjes in basilicummarinade.

Hiervoor kan je alle soorten groene blaadjes gebruiken waar je zin in hebt!

Ik gebruik sla, rucola, spinazie, basilicum en daar wat komkommer en avocado bij.

Ik had nog pesto over van bij de zalm gisteren, dus die gaan we zeker niet weg gooien en verder opmaken.

Je kan een sjalotje fijn snijden, dat doe je onder een groot blik tonijn, daar voeg je enkel lepels pesto aan toe, maak het niet te nat, naar eigen smaak, wat peper en zout erbij en je kan wat op je sla leggen.

Wat zongedroogde tomaatjes erbij, die van Delhaize in basilicum en olijfolie zijn heel lekker!

Wat bieslook en een blaadje basilicum erover en je bent alweer klaar!




Deze taart zou ik normaal meenemen naar mijn vriendin, maar ze was niet zo geslaagd als verwacht.

Het deeg was superlekker! Een echte cake, maar dan met amandelmeel!

De cake rondom de peertjes was veel te nat geworden.

Volgende keer probeer ik eens met de schil er nog rond, maar ik ga ze zeker eens opnieuw maken zonder peer!

Echt verrukkelijk! 
Dit bewijst maar weer eens dat je echt niets hoeft te missen en tóch gezond kan eten!




Chocoladecake


Wat heb je nodig?

- een bakvorm van een 20 cm
- 150 gram amandelmeel
- 40 gram cacao
- 4 eieren
- 150 gram gesmolten grasboter 
- een snufje natriumbicarbonaat of 2 theelepels bakpoeder
- 4 eetlepels ahorn- of agavesiroop
- snufje zout


Hoe ga je te werk?


1. verwarm de oven op 180 graden

2. meng het amandelmeel, de cacao het zout en de natriumbicarbonaat of bakpoeder in een grotere mengkom

3. Met een garde klop je er zachtjes de eitjes 1 voor 1 door

4. laat de roomboter smelten en spatel deze eronder

5. dan voeg je de ahornsiroop toe 

6. vet de springvorm of andere vorm in, doe het beslag erin en zet in de oven voor ongeveer 40 minuten.

Naargelang de vorm en grootte van je vorm kan de baktijd iets variëren, je kan dus best na een half uurtje met een prikker al eens kijken of hij nog nat is vanbinnen.

Laat even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Perfect voor schooldagen, snij een plakje af, doe het in een doosje en ze hebben een lekker gezond koekje voor tijdens de speeltijd!

Ook bij verjaardagen altijd lekker!

Je kan hem in een cake of taartdoos stoppen en zo hem enkele dagen goed houden. Als hij straks al niet opgegeten is ;)



Liefs!

Marijke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten