Pagina's

maandag 8 augustus 2016

Dag 7, zondag rustdag!



Een dagje (zoveel mogelijk) offline!
ECHTE luxe!
Een 
Een dag dus om heel wat werk in te halen maar zeker ook wat te genieten van de kids en het zonnetje wat af en toe komt piepen!

Voor degene die graag hun chocobroodjes eten op zondagochtend, heb ik een leuk alternatiefje bedacht.

Pascale Naessens heeft een lekker boontellabroodjes receptje.

Wat kan je daar beter mee maken dan wat dan ook?


Juist!
Boontellabroodjes!



 Boontellabroodjes

Zien ze er niet heerlijk uit?
Dat waren ze ook!
De jongens en manlief moesten even wennen aan het idee (ik had voor hen ook broodjes met echte Nutella erbij 😉 ), maar het is zeker een lekker en gezond vervangmiddel voor choco!

Wat is boontella?

Boontella is choco gemaakt van, juist, bonen!
Zwarte bonen om precies te zijn...
"Ah Bah!"denk je nu vast!
Yep, dat dacht ik ook!
Maar ik heb wel vaker mijn twijfels gehad bij andere gerechtjes, die dan toch heerlijk bleken te zijn!
Onbekend is onbemind!

Boontella is een vervanging van choco.
Het is gemaakt van 1 blik zwarte bonen, 4 à 5 eetlepels cacaopoeder, 2 eetlepels kokosolie, 2 theelepeltjes vanille extract (je kan ook een half zakje vanillesuiner gebruiken als je geen vanille extract in huis hebt), een snufje zeezout en 4 eetlepels honing.

De ingrediënten verklappen het niet, maar het is wel lekker!

Heel eenvoudig, mix eerst de bonen goed glad met een staafmixer, doe alle ingrediënten erbij, mix goed onder mekaar en klaar!

Voor de Boontellabroodjes:

1. neem een rol bladerdeeg, rol ze open

2. Snijd in 3 repen, zowel horizontaal en verticaal

3. in het midden van elk stukje deeg smeer je een laagje Boontella

4. vervolgens plooi je de broodjes dicht door 1 uiteinde over de Boontella te plooien, en het ander uiteinde over het vorige uiteinde te plooien

.5. kluts wat eigeel en besmeer de broodjes ermee

6. zet in de oven op 180°C tot ze bruin zijn, ongeveer 10à15 minuten




  Een lekker fris bord watermeloen

Need Is say more?

Zalig zomerfris voor onze drukke trampolinejongens!

Ook voor mama en papa die nog wat tuinwerkjes gedaan hebben een heerlijke verfrissing!




 Zalm met tomaatjes en olijven


Wat heb je nodig?

- 1stuk zalm per persoon
- een 5-tal tomaatjes per persoon
  heb je kleine kerstomaatjes mag het  natuurlijk wat meer zijn
- enkele olijven per persoon
- balsamicoazijn
- gedroogde tijm

Hoe ga je te werk?

1. verwarm de oven voor op 180°C

2. doe de olijfjes en de tomaatjes in een vuurvaste kom

3. doe er een scheut olijfolie en eveneveelbalsamicoazijn bij, zodat het geheel ongeveer 1/3 de onder staat en schuif in de warme oven voor 25minuten

4. giet een scheut olijfolie in een pan en bak de zalm eerst op de vel kant, totdat je ziet dat de zalm bijna helemaal licht rozig, dus gaar, geworden is en draai dan om om de andere kannt even te bakken, werk af met peper, zout en gedroogde tijm.

5. Schik de zalm op het bord, doe er de tomaatjes en de olijfjes bij, wat saus erover en klaar!


 Voor de niet viseter spek ter vervanging.
Voor de opgroeiende kids en werkende man toch een klein beetje groene tagliatelle.

Hier heeft het ongeveer een 10minuten geduurd eer de oudste kinderen door hadden dat ze het wel lusten en zelfs lekker  vonden.
Jaaaa, als grote broer zegt dat het vies is zal het ook wel echt vies zijn!

Nee hoor, het was heel lekker!

Voor kindjes mag de zalm iets langer bakken, mijn ervaring is dat kindjes, en ik ook niet echt, niet graag sappige vis eten, zeker voor hen mag vis ietsje droger.

En zeker verse vis kopen, die is echt wel 100keer lekkerder en smaakvoller dan goedkopere (diepvries-) vis.


Zo zit de week er al op! 

Maandag dag 8!
Een nieuwe week!
Met veel lekkers op het menu!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten